Aydınlatma Metni

    Mercury Digital CO (“Şirket” olarak anılacaktır) olarak, web sitelerimiz (“Site”), uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır.) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIF’ler vb. birtakım teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

    İşbu Çerez Aydınlatma Metninin amacı, Platformların kullanımı esnasında kullanılmakta olan çerez ve piksel gibi kişisel verilerin toplanması yoluyla kişisel verilerin işlenmesi nedeniyle elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde ve uygulamamızda hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

    Şirket olarak sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamızda yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Aydınlatma Metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Çerez Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

    Sitemiz, diğer pek çok web sitesi gibi “Çerezler” veya “Diğer Teknolojileri” (Google, Apple veya benzer teknolojiler tarafından atanan e-postalar, JavaScript, aygıt kimlikleri ile bağlantılı olan “piksel etiketleri”, “web işaretçileri”, “boş GIF’ler”) kullanabilir. Çerezler ve Diğer Teknolojiler, bizim ve üçüncü tarafların ziyaret alışkanlıklarınızın analiz edilmesi dâhil olmak üzere Siteye yaptığınız ziyaretler hakkında bilgi edinmesine yardımcı olur. Söz konusu bilgileri rezervasyonlarınız veya taleplerinizi işleme koymak ve biz ve başkaları için ilgi alanlarınıza özel çevrimiçi ve mobil reklam, ileti ve içerik sunmak için kullanırız.

Çerezler Nedir?

    Çerezler, küçük bilgi parçalarını depolamak için kullanılan küçük metin dosyalarıdır. Web sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde cihazınızda saklanırlar. Bu çerezler, web sitesinin düzgün çalışmasını sağlamamıza, daha güvenli hale getirmemize, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmamıza, web sitesinin nasıl çalıştığını anlamamıza ve neyin işe yaradığını, nelerin iyileştirilmesi gerektiğini analiz etmemize yardımcı olur.

Çerezleri Nasıl Kullanıyoruz?

    Çevrimiçi hizmetlerin çoğu gibi, web sitemiz de çeşitli amaçlar için birinci taraf ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf tanımlama bilgileri, çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir ve kişisel olarak tanımlanabilir verilerinizi toplamazlar. Web sitemizde kullanılan üçüncü taraf tanımlama bilgileri, temel olarak web sitesinin nasıl performans gösterdiğini, web sitemizle nasıl etkileşim kurduğunuzu ölçmek, hizmetlerimizi güvende tutmak ve genel olarak size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak içindir.

    Kişisel verileriniz, internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında veya uygulamamızı kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda çerezler yoluyla Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

    Şirket olarak, Çerez Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabiliriz.

Ne Tür Çerezler Kullanıyoruz?

  • Zorunlu Çerezler: Sitemizin tam işlevselliğini deneyimleyebilmeniz için bazı çerezler gereklidir. Bu çerezler kullanıcı oturumlarını sürdürmemize ve herhangi bir güvenlik tehdidini önlememize izin verirler. Herhangi bir kişisel bilgi toplamazlar veya saklamazlar. Örneğin bu çerezler, hesabınıza giriş yapmanıza, ürünleri sepetinize eklemenize ve güvenli bir şekilde ödeme yapmanıza olanak tanır.
  • İstatistik Çerezleri: Bu çerezler, web sitesini ziyaret edenlerin sayısı, tekil ziyaretçi sayısı, web sitesinin hangi sayfalarının ziyaret edildiği, ziyaretin kaynağı gibi bilgileri saklar ve web sitesinin ne kadar iyi performans gösterdiğini anlamamıza ve analiz etmemize yardımcı olur.
  • Pazarlama Çerezleri: Web sitemiz reklam görüntülenebilmektedir. Bu çerezler, size gösterdiğimiz reklamları sizin için anlamlı olacak şekilde kişiselleştirmek için kullanılır. Bu çerezler ayrıca reklam kampanyalarının verimliliğini takip etmemize yardımcı olur. Bu çerezlerde saklanan bilgiler, üçüncü taraf reklam sağlayıcılar tarafından tarayıcıdaki diğer web sitelerinde size reklam göstermek için de kullanılabilir.
  • İşlevsel Çerezler: Bunlar, web sitemizdeki bazı temel olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler, videolar gibi içeriklerin yerleştirilmesini veya web sitesinin içeriğinin sosyal medya platformlarında paylaşılmasını içerir.

Çerez Tercihlerini Nasıl Kontrol Edebilirim?

    Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Platform ‘un çalışması için zorunlu olan Çerezler ’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı çerezlerin kapatılması halinde Platform ’un birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

    Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platforma erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.  Hangi tarayıcı ve hizmetten çerez tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizin detaylarını aşağıda görebilirsiniz.
 
top